Gå til hovedindhold

Dit barns udvikling og trivsel

Vi er sammen om at lykkes med den bedste udvikling for dit barn. Vi tror nemlig på, at den bedste trivsel og udvikling for dit barn sker sammen med jer forældre.

Indhold

    Vi bestræber os på at skabe gode lærings- og udviklingsmiljøer, hvor børnene trives, udfordres og lærer noget nyt, de ikke vidste de kunne.

    Alle børn gør det bedste de kan

    Vi har positive forventninger til alle børn. Vi tror på deres evne til at gøre det rigtige og skaber et miljø, der fremmer deres selvværd og tro på sig selv. Vi anerkender, at hvert barn er unikt og har forskellige behov. Vi tilpasser vores tilgang for at støtte deres individuelle udvikling.

    Vi lægger stor vægt på, at alles ressourcer kommer i spil. Derfor har vi voksne omkring barnet ansvaret for at give det enkelte barn de bedste erfaringer, den bedste viden og de bedste muligheder for at udvikle sig inden for forskellige områder.

    Vi tror nemlig på, at det, vi skaber sammen med jer, vil kunne mærkes helt ind i barnets voksenliv. I det samarbejde tager vi bl.a. afsæt i vores pædagogiske grundsyn:

    • Børn skal mødes positivt – med nærvær, varme, anerkendelse og omsorg.
    • Vi anerkender børnene som dem, de er, og ikke kun for det, de kan, så børnene opbygger selvværd ud fra det, de hver især rummer.
    • Vi tror på, at alle børn gør det bedste, de kan. De er forskellige og skal hjælpes på vej på forskellig vis. Børnene skal derfor have passende udfordringer, der tager udgangspunkt i deres forskellige udviklingstrin og giver dem mulighed for at udvikle sig i forskelligt tempo.
    • Børn skal føle sig set og forstået og opleve at have en stemme, der betyder noget i fællesskabet.
    • Vi skal behandle børn forskelligt, så de får lige muligheder for at udvikle sig.

    Hvis barnet for eksempel siger: ”Jeg kan ikke”, siger vi: ”Du kan ikke endnu, men du øver dig”.

    Børn skal lære alt. De lærer ved, at vi viser dem ting, for eksempel hvordan de selv kan bruge gaflen, og de bagefter får lov at øve sig mange gange. Vi husker på, at børnene gør deres bedste. Og nogle børn lærer hurtigere end andre. Før man mestrer noget, kræver det, at man øver sig mange gange. 

    Gå på opdagelse i vores læreplan 

    Du kan læse meget mere om vores faglige fundament i vores læreplan. Den pædagogiske læreplan er rammen for alle børns læring. Den er dagtilbuddets fælles faglige overligger og det primære arbejdsredskab for udviklingen af den pædagogiske praksis i dagtilbuddet. 

    Læs vores læreplan

    På afdelingernes egne sider kan du læse de seneste evalueringer af læreplanen. 

    Aarhus Kommune fører tilsyn med vores og de øvrige dagtilbud i kommunen.

    Her finder I en opsamling på det hidtidige tilsyn i Skejby Vorrevang Dagtilbud.

    Opsamlingen er udarbejdet af dagtilbudsledelsen og en konsulent fra Børn og Unges forvaltning og er en del af det samlede arbejde med vurderingen af kvaliteten i Aarhus Kommunes dagtilbud. Opsamlingen redegør for arbejdet med kvaliteten i dagtilbuddet. Du kan også læse, hvordan vi arbejder med opmærksomhedspunkterne frem mod det nye uvildige tilsyn.

    Herunder kan du finde rapporterne fra de uvildige tilsynsbesøg, som afdelingerne i Skejby Vorrevang Dagtilbud har haft i efteråret 2024. 

    Hvis du møder forkortelsen ”PPR” og er i tvivl om, hvad det er for en størrelse, så kan du få mere at vide ved at besøge Aarhus Kommunes hjemmeside. Her finder du en side med information om PPR’s opgaver og praksis.

    PPR står for ” Pædagogisk Psykologisk Rådgivning”. Overordnet er PPR’s opgave at understøtte dagtilbud, og skoler, så flest mulige børn og elever lærer, trives og udvikler sig i deres dagtilbud / skole. PPR består af psykologer, pædagogiske fagkonsulenter og tale-hørekonsulenter, der arbejder sammen med dagtilbud og skoler, bl.a. om børn med særlige behov.

    Du kan som nævnt finde flere oplysninger - og svar på en række af de hyppigste spørgsmål - på Aarhus Kommunes hjemmeside

    Sidst opdateret: 19. december 2024